Werken voor Dari Finance voelt vaak alsof je met je vrienden in een zakelijke setting werkt.

Kemal Özsoy, finance professional bij Dari Finance

Van een computerspelontwikkelaar via een advocatenkantoor naar een bouwbedrijf: Kemal heeft in zijn carrière als finance professional al voor veel verschillende bedrijven mogen werken. Na zijn studie koos hij voor detachering. Inmiddels is hij ruim vier jaar in dienst bij Dari Finance. Met veel plezier. “Werken voor Dari Finance voelt vaak alsof je met je vrienden in een zakelijke setting werkt.”

Werken in de bouw

Kemal werkt momenteel bij KOERS, een bouwbedrijf met een focus op bestaand vastgoed en innovatieve nieuwbouw. Op de financiële afdeling van de bouwgroep buigt hij zich over diverse finance-vraagstukken. Zo stelt hij op dagelijkse basis facturen en offertes op, controleert hij de juistheid van de financiën en bewaakt hij het overzicht over de financiële administratie. Dat doet hij momenteel drie dagen in de week.

Divers carrièrepad

Kemal zijn detacheringscarrière werd afgetrapt bij Speelgames. Een uiterst creatieve organisatie met een informele werkcultuur. Inmiddels zijn zij overgenomen en heten zij Azerion. “Ik werkte op de afdeling Debiteuren en kon bij wijze van spreken in sportkleding naar kantoor. Een informele cultuur en creativiteit werd daar enorm gestimuleerd,” vertelt Kemal. Zijn vervolgopdracht was een wereld van verschil. Bijna een cultuurshock. “Ik ging werken op bij advocatenkantoor Baker Mckenzie op de Zuidas in Amsterdam. De Wallstreet van Nederland.” Casual kleding werd dan ook ingewisseld voor een net pak.

sidebeeld_Kemal

Dat Kemal op de Zuidas veel heeft geleerd, moge duidelijk zijn. “De lat wordt hier erg hoog gelegd. Ik heb met de tijd van A tot Z alle taken gedaan die behoren tot de crediteurenadministratie,” vertelt hij. Op het advocatenkantoor werd gewerkt in een team van zes waar formaliteit en een pakkencultuur de basis vormden.

Detachering

Na ruim twee jaar gewerkt te hebben voor Baker Mckenzie, besloot Kemal samen met Robert dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zijn nieuwe opdracht vond Kemal opnieuw bij Spilgames. Hij ging aan de slag als Junior Controller, waarna hij samen met hen de transitie maakte naar Azerion. Daar kreeg hij, evenals bij veel andere partijen, het aanbod om in loondienst te gaan werken. Dit aanbod werd door Kemal afgewezen. Hij vertelt: “ik heb gekozen voor detachering omdat ik diverse opdrachten wil en niet vast wil zitten op één plek. Ik ben heel leergierig en wil graag nieuwe dingen blijven leren. Juist die afwisseling in diverse projecten is een van de redenen waarom ik voor detachering heb gekozen.”

Netwerken

Een ander voordeel wat Kemal noemt aan detachering, is het netwerken. “Je breidt je netwerk best snel uit, als je het goed aanpakt. Daarvoor moet je je zowel professioneel als sociaal opstellen,” vertelt hij. Een leuk netwerkmoment uit het verleden was toen Dari Finance al haar klanten uitnodigde om te komen barbecueën. “Zo leer je als starter ineens veel mensen kennen, waar je veel van kunt leren,” vervolgt Kemal.

sfeerbeeld_kemal

Dari Finance

Ook de band met Dari Finance is erg goed. Toen Kemal op zoek ging naar een baan sprong Dari Finance er direct uit. Kemal: “Dari is heel straight forward en informeel. Ik vertelde over mijzelf, Robert vertelde over Dari en er bleek al snel een match te zijn. Het waren andere thema’s waar we over praatten in het eerste gesprek dan bij gebruikelijke sollicitatiegesprekken.”

Van zijn keuze voor Dari heeft Kemal geen spijt gehad. Hij leert veel, mag voor verschillende opdrachtgevers werken, leert veel mensen kennen en doet zo veel ervaring op. Ook met zijn collega’s kan hij het goed vinden. “De bedrijfsfeestjes zijn erg leuk,” lacht hij.

Uitgeleerd? Dat is Kemal nog lang niet. “Mijn doel bij iedere organisatie is dat je de go to persoon wordt wanneer er vragen zijn,” vertelt hij. In de toekomst zou hij nog graag voor een multinational willen werken. “Dat lijkt me heel tof, en leerzaam ook,” zegt hij. Mensen die detachering overwegen zou hij aansporen om de keuze daarvoor zeker te maken. “Je leert zo veel informatiesystemen kennen, dat is enorm waardevol voor je carrière. Zo wel in je kennis als op sociaal gebied ontwikkel je je heel snel. Dat zou ik iedereen aanraden.”

Meer weten over werken bij Dari Finance?

Lees dan de pagina ‘Werken bij of neem contact met ons op!