“Een opdracht is geslaagd zodra de zorg is weggenomen die bestond voordat ik in dienst werd genomen.”

Jan van der Sar, finance professional bij Dari Finance

Vader van drie kinderen, een achtergrond in bedrijfskunde en een portfolio aan werkervaring waar je u tegen zegt: Jan van der Sar is een bezige bij. Na jarenlang te werken in dienstverband bij diverse bedrijven, nam hij in zijn carrièrepad in het najaar van 2021 de afslag richting detachering. Een keuze waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft gehad. Als Senior Grootboekbeheerder werkt hij voor Mercedes-Benz. Hoe dat eraan toegaat? Daar vertelt hij ons meer over.

Een bedrijf met klasse

Mercedes-Benz is niet zomaar een opdrachtgever. Het is een bedrijf met uitstraling, met klasse. Jan: “de uitstraling en de luxe van het bedrijf heeft ook zijn impact op de financiële administratie. Er worden hoge eisen gesteld aan de manier van communiceren met de klanten. Hoewel het klantcontact zelf niet bij ons ligt, voorzien we wel in de vragen van klanten. En dat moet op de juiste manier gebeuren.” Dat het een mooi bedrijf is om voor te werken, blijkt. “De opdracht als Senior Grootboekbeheerder bevalt mij goed. We werken voor een product dat er mag zijn en zijn met mooie dingen bezig.”

De werkdag

“Mercedes Benz heeft verschillende locaties. De administratie is wel gecentraliseerd. Mijn belangrijkste taak is het op orde brengen en houden van de financiële administratie. Zo stel ik dagrapportages op, analyseer ik de financiële cijfers van de dag daarvoor en informeer ik mijn collega’s over deze cijfers.” Het eindpunt van Jan zijn werkzaamheden is het aanleveren van de cijfers aan desbetreffende personen. Jan: “in mijn werk is het enorm belangrijk dat je bij bent. Er staan strakke deadlines en daar wil je je aan houden. Dat overzicht behouden is goed aan mij besteedt.”

sidebeeld-avinash_3

Streven naar verbetering

Aan uitdaging geen gebrek aan het werk van Jan. Het is meer dan alleen het aanleveren van de cijfers. Je analyseert cijfers, constateert kansen waar je actie op kan ondernemen en stuit bijvoorbeeld op procesverbeteringen. “Denk bijvoorbeeld aan inventariseren wat de voorraad is op een bepaalde standplaats. Dat moet up to date zijn en gecommuniceerd worden met betrokkenen,” vertelt Jan. Het leukste aan het werk? Dat vindt Jan de gelegenheid die hij krijgt om mee te denken in alle zaken die gedaan worden. Jan: “de organisatie beter maken en zien dat het goed gaat, dat vind ik erg leuk.”

Detachering

Kennis en ervaring inzetten voor verschillende bedrijven, dat spreekt Jan het meeste aan in detachering. Hij heeft een bult aan ervaring en kennis van financiële zaken en legt de lat graag hoog. “Zo haal ik graag informatie op bij bijvoorbeeld een HR-afdeling, wat ik vervolgens kan gebruiken voor mijn werkzaamheden. De wisselwerking tussen brengen en halen van informatie is daarbij heel sterk waarmee de lat nog weer hoger komt te liggen.” Een opdracht is voor Jan pas geslaagd wanneer de zorg is weggenomen die bestond voordat hij in dienst werd genomen.

Ook het werken voor Dari Finance bevalt Jan goed. “In tegenstelling tot gesprekken bij andere bedrijven had ik bij Dari het gevoel dat we een gedeeld doel hadden. We luisteren naar de wens van de klant, horen die aan en geven daar invulling aan. Het is echt een teamgevoel. Die verwachting vooraf klopt nog steeds. We werken vanuit dezelfde gedrevenheid en nuchterheid om de juiste dingen te doen voor klanten,” vertelt hij.

sfeerbeeld_avinash

De toekomst

Jan droomt in zijn carrière nog van een toekomst bij een multinational, zoals KLM of Philips. Het internationale karakter daarin spreekt hem aan. Jan: “ook dienstverlening voor transport lijkt mij heel leuk. Eigenlijk alles waar nieuwe dingen gebeuren. Toegevoegde waarde leveren voor diverse opdrachtgevers is gewoon heel leuk en verveelt nooit.”

Droom jij ook van een toekomst in detachering?

Als het aan Jan ligt, zou hij detachering iedereen aanraden. Zijn advies: “ga uit van je eigen kracht. Wees niet bang om stappen te zetten. Ga in gesprek, praat met mensen over wat hen drijft en motiveert. Reflecteer wat je denkt te weten, stap uit je comfortzone en creëer een compleet plaatje. Heb een brede blik, doe ervaring op en blijft reflecteren. Dan kom je er wel.”

Meer weten over werken bij Dari Finance?

Lees dan de pagina ‘Werken bij’ of neem contact met ons op!