Detachering verveelt nooit

Glenn van der Tuin, finance professional bij Dari Finance

Veertien jaar werkzaam bij Dari Finance en inmiddels ruim tien opdrachten op zak: detachering verveelt Glenn van der Tuin nooit. “Ieder bedrijf is anders, het is altijd weer iets nieuws en overal waar je komt leer je nieuwe mensen kennen. Dat maakt het werk heel afwisselend.” Momenteel werkt Glenn als Auditor op de afdeling Vastgoed bij de Gemeente Rotterdam. Met veel plezier. Hij vertelt ons er meer over.

Vastgoed

De Gemeente Rotterdam dus. Bij het cluster Stadsontwikkeling op de afdeling Vastgoed begon Glenn in 2020 met het schrijven van een auditplan. Na het opleveren hiervan, werd zijn project verlengd en mocht hij deze audits gaan uitvoeren.

Glenn: “samen met collega’s van de Gemeente Rotterdam voeren wij audits uit op de diverse processen binnen de afdeling Vastgoed. Denk aan de verkoop maar ook het verhuur van vastgoed. De basis hiervoor is het auditplan waarin de audits beschreven zijn en waarbij de uitvoering plaatsvindt aan de hand van de werkprogramma’s.”

 

sidebeeld-avinash_3

Samenwerken

Hoewel samenwerken hier misschien niet zo’n grote rol lijkt te hebben, heeft het dat wel. “Met een kwaliteitsteam van zes personen hebben we regelmatig overleg, helpen we elkaar en leggen we alles goed vast. Niet alleen voor onze eigen afdeling, maar ook voor de interne accountant van de gemeente Rotterdam en de externe controlerend accountant. Door samen te werken leer je steeds weer in een andere functie snel nieuwe mensen kennen.” 

Nieuwe mensen leren kennen vindt Glenn dan ook een van de voordelen van het werken in de detachering. “Samenwerken is heel erg leuk, maar tegelijkertijd het moeilijkste wat er bestaat. Iedereen heeft namelijk zijn eigen waarheid en daar een weg in vinden is vaak een uitdaging,” aldus Glenn.

Cijfertjes

Glenn heeft na 14 jaar werkervaring bij Dari Finance helemaal zijn weg gevonden in de wereld van de detachering. Ieder bedrijf is anders, je hebt altijd andere collega’s en het werk is nooit saai. Toch heeft Glenn een ding in het vakgebied waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Cijfertjes. Glenn: “cijfers zijn cijfers, maar toch is iedere conclusie anders. Van jaarrekeningen opstellen tot begrotingen maken, ik werk het liefst met cijfers. Daar haal ik het meeste werkplezier uit.”

sfeerbeeld_avinash

Detachering

Wat Glenn zo leuk vindt aan detachering? “Het is altijd weer nieuw. Het werkgebied blijft hetzelfde, maar de omgeving is steeds weer anders en bedrijven zijn anders met steeds nieuwe collega’s. Dit maakt het heel afwisselend.” Zo werkte Glenn in het verleden bij bedrijven als KPN en Landall Greenparks, en vervulde hij meerdere opdrachten voor de Gemeente Rotterdam. “Wat ik leuk vind aan detachering is dat een opdracht altijd tijdig is. Je wordt aangenomen voor een specifieke opdracht en die probeer je zo goed mogelijk te doen. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Zo leer je in een relatief korte tijd veel en verbreed je je horizon steeds verder,” aldus Glenn.

De voor Glenn belangrijkste ingrediënten om succesvol te zijn in de detachering, zijn het flexibel zijn, je kunnen aanpassen aan een bepaalde situatie, kundig zijn en ervaring hebben. Glenn: “Als finance professional moet je jezelf dienstverlenend opstellen. Je moet op jezelf kunnen reflecteren en constant kunnen bekijken hoe iets beter kan. Oordeel niet te snel en sta open voor feedback, zo kan je je werk steeds beter doen.”

Meer weten over werken bij Dari Finance?

Lees dan de pagina ‘Werken bij of neem contact met ons op!