“Ik wil me blijven ontwikkelen tot aan mijn pensioen.”

Gerard van Daalen, finance professional bij Dari Finance

​Al de hele 21e eeuw is hij in dienst bij Dari Finance, en hij heeft er nog lang geen genoeg van: Gerard van Daalen is een heuse financial. “In het jaar 2000 ben ik de detachering ingerold, en ik leer nog steeds nieuwe dingen bij verschillende bedrijven. Ik weet niet of ik ooit uitgeleerd raak.” Wij spraken Gerard over zijn baan bij Dari Finance.

Door de jaren heen

Voordat Gerard de detachering in ging, werkte hij als Controller. “Cijfers vond ik altijd al leuk. Maar ik wilde afwisseling bij diverse bedrijven. Dus ik solliciteerde lang geleden en zo begon mijn carrière bij Dari Finance.” Door de jaren heen heeft hij de ontwikkelingen in finance zeker meegemaakt. “Van Excel Spreadsheets tot Big Data en Power BI. De ontwikkelingen zijn enorm geweest.”

Database voor het onderwijs

Over het mooiste project in zijn carrière hoeft Gerard niet lang na te denken. “Ik heb ooit voor het onderwijs een database gebouwd waarmee studenten een buitenlandse beurs konden aanvragen. Dat is breed uitgerold. Diverse hogescholen en universiteiten hebben hier gebruik van gemaakt. Dat is heel mooi om te zien.” Zo zie je maar, vernieuwend denken loont.

En juist die toegevoegde waarde leveren, is wat Gerard drijft. “Ik vind het leuk om iets te maken wat ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Zo draag je wat bij aan de organisatie en kunnen ze met jouw werk weer vooruit. Dat maakt het zo mooi.”

SOS International

Momenteel zet Gerard zijn krachten in bij SOS International. Een alarmcentrale die zowel medische- en mobiliteitshulp levert aan particulieren in opdracht van verzekeringsmaatschappijen. “’Toen ik hier binnenkwam had de organisatie grote hoeveelheden ingewikkelde data, die steeds vastliep in Excel.’ Ik heb hiervoor een database gebouwd. Het eindresultaat is dat de organisatie een werkend systeem heeft, die in een fractie van de tijd betrouwbare informatie oplevert.

De opdracht van Gerard is inmiddels afgerond. Momenteel mag hij dan ook genieten van een welverdiende vakantie, om na de vakantie weer bij een nieuwe klus aan de slag te gaan.

sfeerbeeld_kemal

Altijd in ontwikkeling

Gerard staat nooit stil. Evenals de wereld van finance en BI. “Ik wil me altijd blijven ontwikkelen. Ik vind het leuk om dingen te weten die anderen niet weten, en zal dan ook nooit stoppen met leren.” Om zijn kennis up to date te houden, woont Gerard dan ook graag meetings en lezingen voor financials bij. “De ontwikkelingen gaan hard, en we weten niet wat er straks gaat komen. Momenteel is Power BI en cybersecurity een actueel onderwerp. Daar probeer ik dan ook zoveel mogelijk over te leren.”

Werken bij Dari Finance

Gerard is goed te spreken over het werken bij Dari Finance. “Ik vind de manier van werken hier heel fijn. Er wordt rekening met je gehouden. Met je wensen, je woonplaats en noem maar op. Ook komen we met de collega’s van Dari zo af en toe bij elkaar om workshops te volgen.” En detachering? Dat zal Gerard blijven doen tot aan zijn pensioen. “Iedere opdracht is een nieuwe uitdaging en zo blijf je jezelf ontwikkelen.”

Volgens Gerard zijn er twee soorten mensen die geschikt zijn voor detachering. “De ene wil graag variatie in zijn of haar werk en wil uit chaos iets leuks creëren. De andere wil ontdekken wat hij of zij leuk vindt om te doen.” Een ding is zeker: detachering biedt tal van mogelijkheden.

Meer weten over werken bij Dari Finance?

Lees dan de pagina ‘Werken bij of neem contact met ons op!