headerbeeld_blog_financial_controller

Werken in finance? Deze functies bestaan er!

Finance: een brede wereld, met veel mogelijkheden en kansen. Zo kan je een carrière vinden waarmee je voornamelijk met cijfers bezig bent of waar je de administratie voor een organisatie beheert, ook kan je een stap verder zetten en bedrijfsprocessen optimaliseren aan de hand van (financiële) cijfers. Of misschien wil je wel een team aan gaan sturen. Waar jouw interesse ook ligt: de keuze in finance is reuze.

Waar liggen je ambities?

Wil jij beslissingen maken over het financiële beleid van een organisatie? Of wil je je misschien liever ontwikkelen in business intelligence en de mogelijkheden daarvan. Misschien zie jij je wel leidinggeven. Of heb je voor finance gekozen vanwege het werken met cijfers, en wil je daar ook het liefst mee aan de slag. De financiële wereld is breed. Zo ook jouw mogelijkheden. Voordat je solliciteert op een functie of je carrièrepad uitstippelt, is het van belang om te ontdekken waar jij blij van wordt. Ook wanneer je kiest voor detachering, is het van belang te weten waar jouw krachten en interesses liggen.

 

Welke functies zijn er zoal?

Detachering kan een interessante keuze zijn, wanneer je op korte termijn personeel zoekt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Financial controller: hierin houd je je bezig met cijfers. Denk aan jaarcijfers, rapportages, budgettering, KPI’s en liquiditeitsprognoses.
  • Assistent accountant: in deze functie verwerk en controleer je de financiële administratie. Bovendien verricht je boekhoudkundige en fiscale werkzaamheden.
  • Business controller: hierin ben je een expert met cijfers, maar analyseer je deze cijfers direct om bedrijfsprocessen te verbeteren.
  • Business Analist: met deze functie richt je je meer op IT en focus je je op bijvoorbeeld automatisering van bedrijfsprocessen.
  • Risk Auditor: in deze functie draait het om risicobeheersing en interne beheersing. Hier komt ook een stuk business intelligence bij kijken.
  • Vermogensbeheerder: deze functie zie je veel bij grotere bedrijven. Hierin beheer je de beleggingsportefeuille van een organisatie of van haar klanten en bepaalt voor hen de juiste strategie.
  • Administrateur: als administrateur verzorg jij de administratie voor een organisatie. Van jaarcijfers tot loonkosten, en van ingaande tot uitgaande betaalstromen. Jij beheert ze.
  • Adviseur: werk je graag met mensen? Dan is een functie als belastingadviseur, kredietadviseur, beleggingsadviseur of misschien accountant wel wat voor jou. Hierbij geef je advies over diverse financiële onderwerpen.

Uiteraard zijn er meer functies mogelijk. Dit zijn de meest voorkomende functies die wij tegenkomen.

 

Leiding geven

Ook is er altijd vraag naar goede leiders. Mensen die graag contact maken, kansen zien en graag de leiding op zich nemen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een functie als Hoofd Administratie of Finance Manager.

 

Diverse soorten organisaties

Het aantal en soort financiële functies die door een organisatie worden ingevuld, zijn afhankelijk van zowel het type organisatie als de grootte. Zo hebben ze bij een bank een grotere diversiteit aan soorten functies dan op de financiële afdeling van een hotelketen. En zo zullen ze bij een toekomstgerichte organisatie meer behoefte hebben aan BI-specialisten dan bij een organisatie die zich hier minder op richt. Bekijk daarom goed hoe de financiële afdeling van een organisatie je op het oog hebt eruit ziet.

 

Werken in de wereld van finance?

Zie je een carrière in de wereld van finance wel zitten? Wellicht is detachering iets voor jou. Bovendien kan je op deze manier bij diverse organisaties binnenkijken en zo verschillende soorten functies ontdekken.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Dari Finance?

Neem dan gerust contact met ons op. We ontmoeten je graag!