headerbeeld_blog_financial_controller

Wat doet een Assistent Controller?

Wil jij werken in finance en zie je een rol als Assistent Controller wel zitten? Goede keuze! Dit is een interessante baan met veel diverse werkzaamheden waarin je je flink kan doorontwikkelen. Wij vertellen je graag wat de functie van een Assistent Controller inhoudt, wat zijn of haar werkzaamheden zijn, hoe je jezelf kan ontwikkelen en hoe je er een wordt. Als je daarna nog vragen hebt, kan je die gerust aan ons stellen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Wat is een Assistent Controller?

Zoals de naam al doet voorspeller, assisteert een Assistent Controller de (Financial) Controller of Financieel Manager in een organisatie. Vergis je echter niet. In deze functie heb je een breed takenpakket en grote verantwoordelijkheid. Zo voer je administratieve, controlerende en voorbereidende werkzaamheden uit om zo de controller en het management optimaal van dienst te zijn. Je helpt namelijk bij het uiteenzetten van de financiële koers van een organisatie. Dit kan zowel voor een financiële partij zoals een accountantskantoor, of op de financiële afdeling van een profit of non-profitpartij.

 

Wat doet een Assistent Controller?

Als Assistent Controller vervul je een belangrijke rol in het financiële werkveld van een organisatie. Zo ben je verantwoordelijk voor de verwerking van financiële data van een organisatie, de controle hiervan en informatievoorziening aan collega’s die dit nodig hebben. Andere werkzaamheden van een Assistent Controller zijn:

  • Het opstellen van rapportages, jaarverslagen, budgetten en financiële analyses;
  • Het controleren van financiële stukken en aangeleverde data;
  • Het opstellen en bewaken van KPI’s;
  • Het bijhouden en boeken van facturen en bankafschriften;
  • Het opstellen van financiële planningen;
  • Het beoordelen en toetsen van financiële voorstellen;
  • Het assisteren van de (Financial) Controller bij financiële werkzaamheden.

 

Hoe word ik een Assistent Controller?

Assistent Controller kan je worden met een financiële opleiding op minimaal mbo-niveau. Vanuit een mbo-opleiding wordt vaak aanvullend een cursusbewijs gevraagd om Assistent Controller te kunnen worden. Hbo-opleidingen die vaak naar deze functie leiden zijn onder andere Finance & Control, Accountancy of Bedrijfseconomie. Competenties die je nodig hebt voor deze functie zijn onder meer nauwkeurigheid, gestructureerd kunnen werken en analytisch sterk zijn. Ook moet je goed kunnen samenwerken. Je bent immers assistent van de Controller. Wil je doorgroeien, moet je tevens nieuwsgierig en ambitieus zijn.

Als je eenmaal Assistent Controller bent en werkervaring hebt opgedaan, is de kans groot dat je doorgroeit naar een functie als (Financial) Controller, Accountant of Analist. Dit is volledig afhankelijk van je kennis, ervaring en interessegebied.

 

Aan de slag als Assistent Controller

Assistent Controller worden is een logische vervolgstap na bijvoorbeeld de opleiding Finance & Control. Door in deze functie in te stromen kan je veel leren over financiële werkzaamheden en je in rap tempo doorontwikkelen.

Ook kan je op interim basis aan de slag als Assistent Controller. Bij Dari Finance detacheren wij onze collega’s naar functies als die van een Assistent Controller. Hierdoor krijgen medewerkers de kans om bij veel bedrijven binnen te kijken en zo ervaring op te doen. Dit is tevens een interessante manier om je netwerk uit te bouwen. Benieuwd om aan de slag te gaan als Assistent Controller? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We gaan graat met je in gesprek.