headerbeeld_blog_financial_controller

Wat doet een Administrateur?

Wil jij werken in de wereld van finance en BI? Dan ben je vast nieuwsgierig welke functies daarin mogelijk zijn. Wellicht is een carrière als administrateur wel wat voor jou. Wij vertellen je graag wat de functie van een administrateur inhoudt, wat hij of zij bij een bedrijf doet, wat een administrateur verdient en hoe je er een wordt. Wil je graag eens met een van ons sparren over een carrière in finance? Ook dat kan. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Wat is een administrateur?

In finance, accountancy en economie is de functie van een administrateur een van de populairste beroepen. Als administrateur ben je het hoofd van de administratie. Je hebt een divers beroep en je houdt je bezig met het bijhouden van de administratie voor het bedrijf waar je werkt of gedetacheerd bent.

“Een administrateur zal zich vast alleen maar bezig houden met eurotekens in de boekhouding,” denk je misschien. Niks is minder waar. Deze functie is erg divers. Zo houd je je ook bezig met de personeels- en salarisadministratie, verzekeringen en liquiditeitsbeheer.

 

Wat doet een administrateur?

Een administrateur heeft diverse taken en verantwoordelijkheden. Denk daarbij aan:

  • Boekhouden;
  • Bijhouden van de personeelsadministratie;
  • Het beheren van verzekeringen;
  • De salarisadministratie bijhouden;
  • Het beheren van de liquiditeit;
  • Correspondentie, zoals facturen, aanmaningen en betaalherinneringen;
  • Contact met de belastingdienst;
  • Opstellen van rapporten;
  • Verantwoordelijkheid dragen over de administratie.

 

Uiteraard verschilt het welke werkzaamheden je gaat uitvoeren. Kleine organisaties willen sommige taken nog wel eens uitbesteden, en grotere organisaties verdelen de taken vaak over meerdere administrateurs.

 

Wat verdient een administrateur?

Als administrateur heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Daar hoort een mooi salaris bij. Toch is het salaris enorm afhankelijk van de werkervaring, de verantwoordelijkheden in de baan en de opleiding van de persoon. Het senioriteitsniveau, het type bedrijf en de opleiding spelen dus een grote rol.

 

Hoe word ik een administrateur?

Zoals bij vrijwel iedere baan, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo kan je ook op diverse manieren administrateur worden. In de praktijk hebben de meeste administrateurs de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur gevolgd, of de hbo-variant Bedrijfsadministratie. Ook andere opleidingen in de economische richtingen passen goed, zoals Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en Accountancy.

 

Aan de slag als administrateur

Bij Dari Finance kan je op interim basis aan de slag als administrateur. Zo doe je ervaring op bij diverse bedrijven en leer je in een korte tijd enorm veel. Dit is een interessante manier om je netwerk uit te bouwen. Bovendien heb je wel de zekerheid van een werkgever die jouw salaris betaalt. om aan de slag te gaan als Administrateur? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We gaan graat met je in gesprek.