headerbeeld_blog_financial_controller

Detachering van personeel: zo werkt dat​

Ziekte, zwangerschapsverlof, een groot project waar extra mankracht voor nodig is of een lastig in te vullen vacature. Ieder bedrijf heeft er wel eens mee te maken. Maar het werk gaat door. Uiteraard wil je dat dat, ook bij langdurige afwezigheid door bijvoorbeeld ziekte, goed wordt opgevangen. Een externe kracht inhuren kan dan uitkomst bieden.

Hoe werkt detachering?

Kies je voor detachering, dan betekent dat dat je personeel van een ander bedrijf inhuurt. De gedetacheerde medewerker staat daarbij niet bij jou op de loonlijst, maar werkt middels een vaak tijdelijke arbeidsovereenkomst. Op deze manier kan je vaak snel aan personeel komen om uitval of extra werkdruk op te vangen.

 

Wanneer kies je voor detachering?

Detachering kan een interessante keuze zijn, wanneer je op korte termijn personeel zoekt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het tijdelijk vervangen van jouw personeel, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschapsverlof
  • Grote projecten waarbij je wel wat extra personeel kan gebruiken
  • Een personeelstekort of lastig in te vullen vacatures
  • Een behoefte aan specialistische (project)kennis

Detachering voor specialistische projecten

Detachering kan uitkomst bieden wanneer er een project speelt waar je specialistische kennis voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een financiële uitdaging of het opstellen van jaarrekeningen, KPI’s of rapportages. Of misschien zoek je wel iemand die met een kritisch oog naar de organisatie kan kijken en financiële suggesties kan doen. Kies je voor detachering, dan kan je erop rekenen dat de persoon in kwestie deze kennis bezit en kan toepassen zonder een lang inwerktraject. 

Voor- en nadelen van detachering

Detachering kent zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is dat je snel deskundig personeel in huis hebt. Zonder lang sollicitatietraject en zonder een tijdrovend inwerkproces. Bovendien draag je minder risico’s ten opzichte van iemand aannemen. Zo betaalt de organisatie waarbij de gedetacheerde in dienst is het salaris, en dus ook de doorbetaling bij ziekte. Een derde voordeel is dat een gedetacheerde vaak veel ervaring heeft en bij veel bedrijven binnen heeft kunnen kijken. Dat kan zomaar eens leiden tot een flinke bak aan nieuwe ideeën voor jouw organisatie.

Ook kent detachering enkele nadelen. Zo is detachering veelal duurder dan personeel in dienst nemen. Gedetacheerden zijn dan ook vaak hoogopgeleid en erg specialistisch.

 

Detachering, iets voor jouw organisatie?

Wanneer je kiest voor detachering, kan je erop rekenen dat je goed personeel in huis hebt. Ze hebben kennis van zaken, snappen wat er moet gebeuren en signaleren kansen. Zo heb je in een relatief kort tijdsbestek invulling voor de bestaande personeelsbehoefte. Bij Dari Finance hebben wij personeel in huis dat aan die behoefte kan voldoen. Zo kunnen zij van toegevoegde waarde zijn op vrijwel iedere financiële afdeling. 

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We gaan graat met je in gesprek.